Fotografie a pár řádek z 6. MahaGala

MahaGala se letos náramně vydařilo. Aby ne, na programu totiž byly samé zlaté hřeby. Kromě samotného vyhlašování všech kategorií ve všech soutěžích diváci shlédli premieru operety Jezdím BabyBikers!, snědli naprosto báječný megasuperdort, při videích zavzpomínali na urputné boje u Hájenky a po skončení slavnostního ceremoniálu se mohli odreagovat tancem pod vedením tanečních mistrů z pořádajícího klubu RoRace Team Pyšely.

Trochu se nám ty BabyBikers rozrostly. Celkový počet účastníků rok od roku vzrůstá. Letos bylo na startu 990 závodníků a když počítáme i ty, kteří nakonec závod neabsolvovali, ale platili startovné, tak dokonce 1 086. Ale neroste jen počet účastníků, rozšiřuje se i počet kategorií. Začínali jsme pouze s dětskými a teď máme navíc:

- vložené závody rodičů Čerčany MentorBikers
- závody Rodinných týmů
- Čerčany Stanley Cup pro děti z Čerčan a okolí

Moc nás těší, že k nám jezdí stále víc a víc závodníků, ale je tu ještě jedna mnohem příjemnější věc. A to že s námi hodně dětí “vydrží” až do té nejstarší kategorie. Za tohle jsme opravdu šťastní, protože 12ti letý kluk/děvče má úplně jiné zájmy než například 7mi letý. A on si vybral před všemi těmi lákadly, které se před ním každý rok otevírají ve větším a větším množství právě nás! Navíc v těch sedmi letech je to pořád spíš o vůli rodičů, zatímco těm starším dětem už toho moc nevnutíte. A ruku na srdce, abyste se postavili na start jakéhokoli závodu a vydrželi ten stres, musíte mít pořádnou dávku kuráže a tu činnost musíte mít sakra rádi! Proto nás těší, že pro ně můžeme vytvářet takové závody, které se jim líbí.

Vyhlašování bylo letos speciální i díky operetě, kterou pořádající týmy nastudovaly v rekordním čase a navázaly tak na úspěch černého divadla představeného před dvěma lety. V operetě zazněl zpěv světoznámé mezzosopranistky Elīny Garanči, za což jí velmi děkujeme.

Rovněž tak dort od paní Hrubé měl světové parametry. No možná, když se podíváte na titulní fotografii, nebudou někteří váhat a přiznají mu rozměry přímo intergalaktické! Kromě megarozměrů byl navíc megavýborný, takže z něj zakrátko nezbylo vůbec nic.

Nu a na závěr bych chtěl vyzvednout výkon dodavatele filmů, kterým je tradičně seskupení Poisoned pictures creative lab. Letos zakomponovali do filmů vážnou hudbu, která dodala těmto svěžím dílkům velmi slavnostní ráz. Těšíme se, až filmy laskavě uvolní na Youtube. O tom Vás budeme neprodleně informovat.

Nyní se pohodlně usaďte a podívejte se na Kevinovy fotografie. Pak ovšem setřete slzu radosti, oblečte teplé prádlo s chlupem dovnitř, nazujte cyklobotky a vyražte na trenink. Sezona 2017 se blíží!

VI. MahaGala část I.

VI. MahaGala část II.

Publikováno , Mahagoni